Menu

Fotball – treningstøy til vintertreningen

De siste årene har stadig flere klubber i Norge satset på kunstgressbaner for å kunne spille ute så store deler av året som mulig, så lenge man har gode klær som for eksempel treningstights.. Nå som det også har kommet miljøvennlige kunstgressbaner, er det liten tvil om at kunstgress har kommet for å bli. Med de nye banene er det større muligheter for å være ute og spille fotball året rundt, men det gjør også at det blir desto viktigere å ha på seg de rette treningsklærne for å holde varmen og unngå skader. Når temperaturen ligger under 15 til 10 grader, er det for eksempel helt avgjørende å ha på seg treningstights som holder lårene varme når man skal spille fotball utendørs. I dag finnes det treningstights i mange ulike farger, materialer, og mønster, som gjør at det er enkelt å finne noe som passer for deg.

Trene utendørs

Å trene utendørs har blitt karakterisert som en potensielt supereffektiv måte å trene på. Å være utendørs er det mest naturlige i verden for oss mennesker, akkurat som for alle andre dyr. At vi har blitt vant til å bygge boliger der vi oppholder oss mye, forandrer ikke det biologiske faktum at vi har behov for å bli eksponert for sollys og frisk luft jevnlig. Mange driver også med utendørsidretter som gjør at det er helt nødvendig å tilbringe mye tid ute. Da kan det være lurt å ha en behagelig treningstights å ha på seg.

Hvorfor bruke tights når du trener

På nettet finnes det mange ulike tester som kan gi deg råd om hva du bør ha på når du trener. Det aller viktigste når du skal trene utendørs på vinteren er imidlertid å finne klær som gjør at du holder varmen uten å miste noe av bevegeligheten du trenger for å utøve idretten din. Dersom du spiller fotball, er for eksempel tights et helt naturlig valg under shortsen, eller for den saks skyld under treningsbuksa når det har blitt enda kaldere. Det beste beviset på dette er toppspillerne rundt om i Europa, som regelmessig bruker tights under shortsen både på trening og kamp. Disse spillerne har forsikret bena sine for millioner av kroner, og gjør alt for å ta vare på dem!