Menu

Hvorfor er engelsk fotball så populært i Norge?

Det er mange som har forsket på hvorfor fotball er så populært, men vi lurer på hvorfor engelsk fotball er så populært i Norge? I denne artikkelen skal vi prøve å finne svaret på dette!

Hvilke ligaer er mest populære i Norge?

Det er Premier League og Championship som er de mest populære ligaene i Norge. Grunnen til dette er at det har gått på norsk TV i utrolig lang tid. De fleste av oss kjenner nok til Tippekampen, uavhengig om vi var født da eller ikke. Det er slik fotballinteressen for mange startet.

Fotball kommer alltid til å være populært. Noe som er sikkert og visst, er at du kan finne deg fotballkostymer på partyking.no slik at du kan se bra ut på din neste utkledningsfest. Det å kle seg ut som gamle helter er en tradisjon for mange.

Hvordan har engelsk fotball holdt oppe populariteten?

Generasjonene som er eldre enn oss har ofte “gitt” laget sitt videre til neste generasjon. Dette betyr at hvis moren eller faren din var for eksempel Liverpool-fan, så er sannsynligheten for at du også blir Liverpool-fan ganske stor.

Spesielt på 90-tallet og tidlig 00-tallet var Manchester United et lag som gjorde det utrolig bra og derfor kan du se at de fikk en rekke supportere i Norge. Det er imponerende å se hvor trendy det var å være Manchester United-supporter.

Det som er sikkert er at populariteten for engelsk fotball i Norge ikke ser ut til å gå noe sted. Det kommer fortsatt til å bli vist en rekke kamper på TV!