Menu

Gode tips til god fotballøkonomi

Det å drive en fotballklubb er ingen enkel sak. For det første må selvfølgelig alt det sportslige være på plass, men for at dette skal være på plass, må selvsagt de økonomiske kreftene være i bakhånd. Det er vel ingen hemmelighet at de fotballklubbene med mye økonomiske muskler biter bedre fra seg på fotballbanen, se bare på Chelsea og Real Madrid. For å kunne tiltrekke seg de beste spillerne og trenerne, må man kunne gi konkurransedyktige betingelser, hvis ikke må man nøye seg med å plukke fra nedre hylle. Det finnes selvfølgelig også klubber som har lykkes godt med et lavt budsjett, så det er åpenbart noen muligheter for å få til dette, dersom man har en klar strategi for hvordan man skal gå frem.Fotballspiller som feirer

Hvordan opprettholde en god fotballøkonomi

Det er utvilsomt ikke lett å drive økonomisk når man prøver å oppnå suksess innen fotballen. Faktum er allikevel at dersom man har en klar strategi og faste rammer, og klarer å følge disse, har man kommet langt på vei. En klassisk feil mange fotballklubber gjør, er at de i et ønske om å lykkes sportslig, tar de seg vann over hodet ved å signere et utall spillere med altfor høye lønninger på lange kontrakter. På denne måten blir de bundet til å beholde spillerne med høye lønninger over flere år, som kan gjøre stor skade for en fotballklubb. Andre tabber inkluderer bonusavtaler i kontraktene, som gjør at klubbene kan påta seg unødvendige kostnader. Man bør også være forsiktig med å ta på seg for mange investeringer (i eksempelvis ny stadion, nytt treningsanlegg eller lignende), uten å være sikker på at de fremtidige kontantstrømmene er store nok til å dekke forpliktelsene i form av avdrag og renter.

Finansieringskilder for fotballklubber

I dagens økonomiske klima finnes det mange forskjellige finansieringskilder. Det aller vanligste er selvsagt banklån, men dette kan for enkelte fotballklubber være problematisk da det er mange som har problemer med å ha tilstrekkelig egenkapital for å få tak i et stort nok lån. Da kan det være greit å vite om alternative finansieringskilder. En av de andre mulighetene inkluderer såkalt crowdfunding, her kan man låne mange små beløp fra små aktører (for eksempel privatpersoner), som til sammen blir et ganske stort beløp. Her må man selvfølgelig betale renter på lånet, som utbetales til de små aktørene. Andre muligheter er forbrukslån hos zmarta.no, her kan man raskt låne penger uten å måtte stille masse sikkerhet i bakhånd. Dette blir derfor et veldig enkelt alternativ for fotballklubber som trenger penger fort.