Menu

Hvilke supporterklubber finnes i Norge?

Det finnes en rekke supporterklubber i Norge, både for utenlandske og innenlandske lag. I denne artikkelen skal vi gå litt inn på hva slags supporterklubber som finnes. Kanskje du finner en du ikke har hørt om?

Landslaget

Det er relativt lenge siden det norske landslaget gjorde det spesielt bra i utlandet, men det betyr ikke at landslaget ikke har en supporterklubb. Denne heter Oljeberget og er supporterklubb til det norske herrelandslaget. Det er ikke en veldig stor supporterklubb, på det meste hadde vel Oljeberget 600 medlemmer, men kanskje det kommer til å snu med at Norge gjør det bedre?

Kjente supporterklubber

Det er jo ingen tvil om at det er noen supporterklubber som er mer kjente enn andre. Dette gjelder vel spesielt for Klanen til Vålerenga og Bataljonen til Brann. Dette er supporterklubber man hører om i media relativt ofte. Dette samme gjelder for Kjernen i Rosenborg og Tornekrattet til Molde.

Det finnes også andre kjente supporterklubber som Bastionen til Lyn, Kanarifansen til Lillestrøm, Tigerberget til Start og Vikinghordene til Viking.

Det finnes jo selvsagt også en rekke andre supporterklubber som har fått mye oppmerksomhet i ulike sammenhenger.

Utradisjonelle supporterklubber

En morsom supporterklubb ved navn Heia bortelaget er en supporterklubb som mente at Rosenborg vant for mye. Det ble derfor en trend at en rekke studenter tok seg turer til Lerkendal for å se på kamper og heie på bortelaget. Dette er en supporterklubb som fikk mye oppmerksomhet, men også som det står på Wikipedia sine sider, er at de ikke fikk mye å juble for, fordi Rosenborg vant serien hvert eneste år fra 1992 til 2004.

Hvilke supporterklubber har du hørt om? Er du kanskje medlem av noen supporterklubber? Hvilke er du medlem av? Vi vil gjerne høre mer om dine erfaringer med ulike supporterklubber!